vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se caută teren de împădurit

Zona de sud a județului Dolj se confruntă de ani de zile cu deșertificarea din ce în ce mai amplă. Autoritățile încearcă acum să diminueze efectele acestui fenomen. O soluție ar fi împădurirea terenurilor degradate.
Tocmai în acest sens, la nivelul Prefecturii Dolj, a fost constituită Comisia de identificare a terenurilor degradate în vederea împăduririi. Comisia s-a reunit astăzi într-o ședință cu Prefectul județului Dolj.

„Instituția Prefectului are o deosebită importanță în această activitate pe care ne-o dorim, ca începând din toamna acestui an să și concretizăm într-un fel această situație”, a spus Nicușor Roșca, Prefectul județului Dolj.
Conform biroului de presă al Instituției Prefectului se urmărește identificarea terenurilor degradate, “inapte pentru folosințe agricole, precum și terenurile neproductive indiferent de forma de proprietate, care pot fi ameliorate prin lucrări de împădurire, în vederea protejării solului, refacerii echilibrului hidrologic și îmbunătățirii condițiilor de mediu”.
Un rol foarte important în demararea și implementarea acestor acțiuni îl au primăriile localităților respective. “Primarii vor fi principalii factori în acest demers, ei fiind cei care trebuie să identifice în fiecare localitatea terenurile degradate. Specialiștii Direcției Silvice, Direcției de Agricultură, cei de la APIA, dar și din stațiunile de cercetare ne vor spune exact ce soluție trebuie să adoptăm pentru fiecare zonă în parte pentru împiedicarea deșertificării. La primul apel lansat de colegii de la Direcția Agricolă Dolj, au răspuns 24 primari, indicând 1731 hectare de teren degradat, 11 edili au precizat că nu au pe raza localităților suprafețe ce fac obiectul demersului nostru. Așteptăm răspunsul și celoralți primari pentru a avea o radiografie exactă a tuturor suprafețelor”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Luna septembrie a acestui an, ar trebui sa fie luna în care ar începe propriu-zis aceste împăduriri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru NICA

Politica