joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VÂLCEA: Distribuirea pachetelor cu produse de igienă și alimente începe în luna februarie

Distribuirea în județul Vâlcea a pachetelor cu produse de igienă și cu produse alimentare începe în luna februarie. Această acțiune se derulează în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2019-2021, program derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
„În vederea desfășurării în bune condiții a acestui program, prin Ordinul nr. 51/19.01.2021 al prefectului Sebastian Fârtat, au fost reorganizate grupurile de lucru de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, cu specialiști din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, primăriilor, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, care vor coordona distribuirea acestor pachete”, informează Prefectura Vâlcea.
Județul Vâlcea are alocate 22.569 de pachete cu produse de igienă și 22.569 de pachete cu produse alimentare, care vor fi livrate centrelor de distribuire de la nivelul fiecărei localități din județ astfel:
– în perioada 3-4 februarie 2021, pachetele cu produse de igienă;
– în perioada 8-11 februarie 2021, pachetele cu produse alimentare.
Beneficiază de acest program familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Pachetele cu produse de igienă conţin periuţe de dinţi (5 buc.), pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon pentru copii (800 ml), şampon pentru adulţi (500 ml) şi detergent de rufe (2,7 kg), iar cele cu produse alimentare conțin făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (2 pungi a câte 400 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), conserve carne de vită (5 cutii a câte 300 g), conserve carne de porc (3 cutii a câte 300 g), conserve pateu de ficat de porc (5 cutii a câte 200 g), compot de fructe (2 borcane/cutii a câte 720 ml), gem de fructe (un borcan/cutie de 360 g) și gem de fructe dietetic (un borcan/cutie de 360 g).

Politica