vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tuburile cu oxigen, furate de rudele bolnavilor de COVID

Tuburi de oxigen au ajuns o adevărată problemă în Mexic, țară care se confruntă cu o gravă criză de astfel de elemente. Pentru că spitalele, în special cele din Ciudad de Mexico, au ajuns la capacitatea maximă, mulţi pacienţi sunt trataţi cu oxigen la domiciliu.

Astfel că, oamenii stau la cozi ore în șir să reîncarce tuburile de care au nevoie rudele lor bolnave de COVID, așa că cererea imensă pentru aceste tuburi le-a transformat într-o marfă scumpă. 

Mai nou, ele au ajuns ținta hoților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile din Mexic au înregistrat 14 cazuri de furturi de tuburi de oxigen de la începutul lui ianuarie până în prezent, pe fundalul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 şi a unui deficit pe piaţa legală, informează DPA, potrivit Agerpres.

Din data de 3 ianuarie, Garda Naţională şi poliţia au recuperat 36 de tuburi de oxigen şi trei concentratoare de oxigen, arestând totodată opt persoane în mai multe operaţiuni distincte, a informat Ministerul Securităţii Publice (SSPC) într-un comunicat.

În acest sens, autorităţile au decis să stabilească o autoritate specială de coordonare care să oprească şi să pună sub acuzare astfel de infracţiuni. Garda Naţională şi primii trei furnizori de oxigen din ţară se numără printre cei implicaţi în acest demers.

Mexic, o ţară cu aproape 130 de milioane de locuitori, a înregistrat unul dintre cele mai severe bilanţuri de COVID-19 din lume, iar la începutul acestei săptămâni a devenit cea de-a patra ţară care a atins pragul de 150.000 de decese provocate de coronavirus la nivel global.

Cel mai mare număr de decese într-un interval de 24 de ore – 1.803 – a fost înregistrat joia trecută.

Politica