vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un mehedințean a debutat în Liga 1

După atacantul severinean Adrian Gâdea (20 ani), care și-a făcut debutul în Liga 1 la meciul CFR Cluj – CSU Craiova (scor 0-0), din data de 22 decembrie 2020, mijlocașul orșovean Gabriel Fulga a făcut și el pasul pe prima scenă, la nici 17 ani. Jucătorul descoperit la Orșova, de Relu Zamfiroiu, a fost introdus pe teren în minutul 83 al partidei FCSB – FC Voluntari , scor 2-1.
Gabriel Fulga a avut prima sa legitimare la ACS Luceafărul, de unde a plecat, cu tensiuni, la AS Sport Kids Drobeta si, ulterior, la ACS Pro Junior Craiova. Academia FCSB l-a transferat, în iulie 2019, după ce l-a monitorizat o lungă perioadă.
„Înainte de a ajunge în tabăra roş-albastră, Fulga s-a aflat în probe la Universitatea Craiova, indecizia oltenilor fiind speculată de scouterii Academiei FCSB”, scrie playsport.ro despre cum a ajuns talentatul atacant la clubul patronat Gigi Becali. Potrivit aceleiaşi surse, FCSB a plătit doar grila de formare pentru tânărul fotbalist: „A vrut şi Craiova să-l ia, însă tatăl său a ales FCSB. După debutul său în Liga 1, am vorbit cu tatăl lui la telefon, iar cu Gabriel prin mesaje. I-am spus că acum începe greul! E o împlinire a muncii noastre. Gabi este singur la părinţi. Un jucător de forță, mai mult un pivot, un atacant de pătrundere. Cred că seamănă cu Haaland”, a explicat Cornel Mihart, patronul Școlii de Fotbal Sport Kids Drobeta.
Mihart este un fost fundaș din Liga 1, eșalon în care a jucat 198 de meciuri, pentru Dinamo București (4 j), Astra Ploiești (95 j), Petrolul Ploiești (37 j) și Jiul Petroșani (62 j). Fulga are doar un joc în Liga 1, la fel ca și Adrian Gâdea, care n-a mai jucat de la partida cu CSU, de luna trecută. Un alt tânăr mehedințean din Liga 1 este fundașul Adrian Moescu (19 ani), de la FC Botoșani. Acesta a bifat în actualul sezon doar 82 minute, în meciul CFR Cluj – FC Botoșani, scor 2-1, din data de 17.10.2020. Mijlocasul Silviu Balaure (24 ani), care joacă de aproape 5 sezoane la Astra, este cel de-al patrulea mehedințean din actualul sezon de Liga 1.

Politica