vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vizită diplomatică la Casa Olimpică! Confirmare pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Noul Ambasador al Japoniei în România, Excelența Sa Hiroshi Ueda, a fost primit de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu.
La discuțiile care au avut loc la Casa Olimpică și care au avut ca temă principală Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și celebrarea celor 100 de ani de relații diplomatice dintre România și Japonia au mai participat: Mio SEKIYA, Atașat Cultural la Ambasada Japoniei, George Boroi, secretar general, și Cristian Butariu, directorul departamentului Relații Internaționale și Comunicare.
„Țările noastre împărtășesc aceleași valori: democrația, economia deschisă și forța sportului. Vă mulțumesc că m-ați primit aici! Susținem Team Romania pentru JO Tokyo 2020, care suntem siguri că vor fi spectaculoase. Vă asigurăm, Guvernul Japoniei dezminte speculațiile care circulă referitoare la anularea Jocurilor. Vă așteptăm în orașele noastre Musashino și Matsudo, care vor găzdui Team Romania pentru pregătire, acomodare și sperăm ca astfel de relații să continue și după Jocurile Olimpice din această vară. Vă anunț că echipa de fotbal a României este așteptată în orașul KURUSU, prefectura Ibaraki. Sunt un mare fan al fotbalului și mă bucur că România va avea echipă la Jocurile Olimpice. Sperăm să aveți Jocuri frumoase și să vă bucurați de succes!”, a declarat ES Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei.
În numele Team Romania, Mihai Covaliu i-a mulțumit ambasadorului  Hiroshi Ueda pentru efortul și suportul Japoniei.
„Din partea noastră toată recunoștința! Sportivii, staff-ul mulțumesc oamenilor din Japonia care au făcut și fac un efort incredibil, pentru dedicarea lor și pentru că ne asigură că Jocurile Olimpice vor avea loc. Sunt un exemplu pentru cum se organizează un astfel de eveniment în aceste vremuri dificile. Solidaritatea este definitoriu cuvântul care descrie cum și cât de mare e efortul Japoniei. Sperăm ca această colaborare cu orașele alocate Echipei Olimpice Team Romania să continue mulți ani de acum înainte”, a punctat Mihai Covaliu.
George Boroi, secretar general COSR, i-a confirmat Ambasadorului Japoniei că Team Romania a fost foarte bine primită la Musashino și Matsudo și a precizat că există o colaborare foarte bună cu antrenorul lotului olimpic de judo Kohei Oishi care s-a acomodat foarte bine în România și care își dorește foarte mult să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu sportivii români.


sursa: cosr.ro

Politica