joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Schimbare de oră la meciul România – Belgia

Naționala de rugby a României va întâlni, duminică, 7 februarie, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, Belgia. Programată inițial pentru ora 15:30, partida a fost devansată, urmând să înceapă la ora 11:15, din cauza condițiilor de intrare și ședere pe teritoriul României a cetățenilor străini, respectiv a delegației Belgiei.
Stejarii se află de o săptămână în cantonament la București pentru a pregăti acest meci, urmând să se deplaseze la Craiova, vineri, 5 februarie.
România va juca în premieră la Craiova, iar întâlnirea va avea loc fără spectatori, fiind organizată respectându-se toate normele sanitare în vigoare.
În aceeași zi, se vor mai disputa partidele Georgia – Rusia la Tbilisi, de la ora 13:00 (ora României) și Spania – Portugalia la Madrid, de la ora 13:45 (ora României).
Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare.
După disputarea acestor partide restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Programul exact el ediției din anul acesta va fi anunțat complet după disputarea restanței din ediția 2020.

sursa: frr.ro

Politica