vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 6.400 de oameni s-au vaccinat, în județul Vâlcea

6.462 persoane au fost vaccinate până la începutul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021. Cifrele fac referire la imunizările făcute atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a – persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu afecțiuni cronice și personal din domenii de activitate esențiale.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2) este de 6.733.

În prima zi a săptămânii, până la ora 17:00, au fost vaccinate 570 persoane – 299 persoane (doza nr. 1) și 271 persoane (doza nr. 2). Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare a fost următoarea:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spital Orășenesc Horezu: 30 doze, Centrul de vaccinare din Bălcești (sala de sport): 46 doze, Spital Orășenesc Brezoi (personal medical): 6 doze, Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 50 doze, Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 44 doze, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea: 181 doze, Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani (sala de sport): 55 doze, Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 50 doze, Spital Municipal Drăgășani: 60 doze, Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu (sala de sport): 48 doze.

„Precizăm că, la nivelul județului Vâlcea, cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare a început pe data de 16.01.2021, momentan fiind operaționale 6 centre de vaccinare comunitare: două centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier și sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi) și un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului Constantin Brâncoveanu”, informează Prefectura Vâlcea.

În cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.  În perioada imediat următoare, pe măsura raportării din partea unităților administrativ teritoriale din județ, DSP Vâlcea va centraliza situația privind persoanele care efectuează proceduri de dializa și situația persoanelor nedeplasabile care solicită vaccinarea cu vaccin anti COVID – 19.

Politica