vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face noi recomandări pentru tratarea pacienţilor COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis noi recomandări pentru îngrijirea pacienţilor COVID, inclusiv a celor care prezintă simptome persistente după vindecare. Printre altele, organizația sugerează utilizarea unor doze mici de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a OMS, Margaret Harris, pacienţii cu COVID-19 care se află acasă ar trebui să utilizeze pulsoximetria, prin care se măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să se poată afla dacă (starea de sănătate) se deteriorează într-o oarecare măsură acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească.

OMS a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a adăugat Harris.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De asemenea, recomandăm utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea mai degrabă a unor doze mici, deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Harris nu a dorit să comenteze pe marginea informaţiilor privind unele întârzieri în livrarea unor vaccinuri în Uniunea Europeană. Ea a declarat că nu deţine informaţii specifice în acest sens, precizând că prioritatea OMS a fost ca lucrătorii sanitari din toate ţările să fie vaccinaţi în primele 100 de zile ale anului.

AstraZeneca, care a dezvoltat vaccinul său împreună cu Universitatea Oxford, a informat vineri Comisia Europeană că nu va putea livra cantităţile de doze convenite iniţial până la sfârşitul lunii martie, notează Reuters.

Politica