Conecteaza-te cu noi

Actualitate

14.000 de doze de la Moderna ajung, săptămânal, în România, însă sunt ținute în depozit

Publicat

pe

România primește săptămânal 14.000 de doze de vaccin anti-Covid de la compania Moderna, însă administrarea vaccinului nu a început încă, a anunțat premierul Florin Cîțu, marți, într-o conferință de presă după ședința de guvern.

„De la Moderna primim 14.000 săptămânal. Nu le-am folosit pentru că erau prea puține, dar probabil vor fi cabinete de vaccinare unde va fi folosit vaccinul Moderna”, a declarat premierul, potrivit digi24.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat recent că în primul trimestru România va primi 430.000 de doze Moderna, iar din luna februarie ar putea începe vaccinarea cu acest ser.

„La începutul lunii februarie urmează distribuirea lui către centrele de vaccinare. (…) Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului”, a declarat Gheorghiță.

România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale.

Continue Reading