vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deschiderea unui cont pe rețelele de socializare cu numele altei persoane se pedepsește cu închisoarea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că deschiderea unui cont pe o rețea de socializare cu numele altei persoane este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Decizia a fost luată în ședința din 25 ianuarie de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, în urma unei sesizări depuse de Curtea de Apel Brașov.

”Fapta de a deschide și utiliza un cont pe o rețea de socializare deschisă publicului, folosind că nume de utilizator numele unei alte persoane și introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întrunește două dintre cerințele esențiale ale infracțiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea că acțiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept și cea că acțiunea de introducere a datelor informatice să aibă că rezultat date necorespunzătoare adevărului”, se arată în decizia ÎCCJ, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hotărârea instanței va deveni obligatorie după publicarea în Monitorul Oficial, ulterior apariției motivării.

În decembrie 2018, un bărbat a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 8 luni închisoare pentru şantaj, fals informatic şi violarea vieţii private, după ce a deschis un cont fals pe o reţea de socializare şi pe un site pentru adulţi, unde a postat fotografii şi filmuleţe compromiţătoare cu aceasta.

Potrivit actului de acuzare, bărbatul respectiv şi-a ameninţat fosta iubită că, dacă nu va relua relaţia cu el, va da publicităţii pe internet mai multe fotografii care o înfăţişau dezbrăcată şi filmuleţe în care cei doi apăreau întreţinând relaţii sexuale.  

Ulterior, bărbatul a creat pe un site de adulţi un profil cu numele femeii, unde a postat fotografii cu ea dezbrăcată şi un filmuleţ în care fosta iubită întreţine relaţii sexuale cu el, precum şi un profil fals pe Facebook cu numele persoanei vătămate, de pe care a trimis altei persoane fotografii cu femeia dezbrăcată.

Politica