vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comportamentul neglijent al medicilor de la Spitalul Corabia, sancționat

Cei doi medici de la Spitalul Orășenesc Corabia, împotriva cărora au apărut sesizări din cauza comportamentului necorespunzător pe care l-au avut față de pacienți, au fost sancționați pe măsură.

Este vorba despre medicul ortoped, care i-a imobilizat mâna unei fetițe direct peste haine, fiind amendat cu 4.000 de lei. Cazul fetiței a ajuns în atenția publică după ce tatăl ei a postat o fotografie pe rețelele sociale cu brațul acesteia, bandajat în mod necorespunzător, potrivit realitateaoltului.ro.

Cel de-al doilea medic de la Spitalul din Corabia împotriva căruia au apărut acuzații este pneumologul care a refuzat să-i semneze scrisoarea medicală unei bătrâne ce avea nevoie imediată de un concentrator de oxigen. Nepoata femeii a mărturisit că abia atunci când i-a oferit medicului o sumă de bani, acesta i-a scris documentul bunicii. Din nefericire, pacienta în vârstă de 85 de ani s-a stins din viață din cauza perioadei prea lungi de așteptare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt, cazul medicul pneumolog va ajunge în atenția Colegiului Medicilor Olt, urmând să fie dispuse măsurile necesare privind sancționarea lui.

,,În urma apariției în mediul on-line a informației privind cele două cazuri (un caz al minorei de 4 ani, din comuna Garcov, jud Olt și un caz al pacientei în vârstă de 85 de ani), care s-au prezentat pentru serviciile de specialitate din Spitalul Orășenesc Corabia, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-au deplasat pentru verificarea aspectelor derulate.

În urma controalelor s-a aplicat o sancțiune contavențională, în valoarea de 4000 lei, conf. H.G. 857/2011 – art. 25, alin. 2, lit. a, pentru nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare privind procedura de preluare și internare a cazurilor de urgență (pentru primul caz), cât și înaintarea către Colegiul Medicilor Olt a aspectelor ce țin de conduită terapeutică și deontologică profesională a medicului (al doilea caz)”, a transmis DSP Olt.

Evenimentele au avut loc cu aproximativ o săptămână în urmă. În toată această perioadă, acestea au devenit virale, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Olt s-a autosesizat și a efectuat o serie de controale, pentru a afla cu exactitate cele întâmplate.

Politica