sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se deschide domeniul schiabil Transalpina

Sfârșitul săptămânii viitoare ar putea aduce iubitorilor sporturilor de iarnă o veste excelentă. Domeniul schiabil Transalpina-Voineasa, unul dintre cele mai spectaculoase din țară, se va deschide, cu condiția ca toate pregătirile pentru amenajarea pârtiilor să fie finalizate. 

Anunțul a fost făcut chiar chiar pe pagina oficială de socializare a Domeniului schiabil Transalpina – Voineasa.

Redeschiderea pârtiilor de la Voineasa vine după rezolvarea unui conflict juiridic ce a blocat activitatea turistică până la 7 ianuarie, când a fost ridicat sechestrul pe activele domeniului schiabil, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 13 ianuarie a fost semnat și contractul de atribuire prin delegarea serviciului de administrare a domeniului public schiabil Voineasa, încheiat între Primăria Voineasa și liderul de asociere SC Fagia SRL. Contractul are o valabilitate de patru ani.

Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 de metri. De aici pornește o telegondola pe o lungime de aproximativ 2.9 Km, ajungând la 1800 de metri, de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi care urcă până la 2000 de metri pe Vârful Bora. Lungimea totală a partiilor este de aproximativ 6 km.

Foto: Facebook/Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa

Politica