vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii au protestat, din nou, în fața Prefecturii Dolj

Un nou protest la care au participat mai multe sindicate doljene de polițiști a avut loc, luni dimineață, în fața Prefecturii.

Nemulțumiți de modul în care a fost aplicată Legea salarizării anul acesta, aproximativ o sută de polițiști au ieșit din nou în stradă, pentru a le cere guvernanților să le respecte drepturile promise.

„Protestul de astăzi este cauzat de faptul că nu se respectă legea. Suntem în stradă pentru că suntem furați. Cineva ne baga mâna în buzunar, ne ia 100 lei, își oprește 20 lei și ne pune înapoi spunând că este pentru binele nostru. Acum, tăierile se numesc înghețări. Nu putem, din 2009, să așteptăm să fim plătiți ți noi pe salariul minim, iar acum, după 4 ani de la momentul 2017, când ne-au spus că o să intrăm și noi în rând cu lumea, să ne spună domnul Cîțu că nu mai are bani, deși în această clădire sunt domni care iau sporul COVID. Siguranța și ordinea publică au ajuns un fel de Cenușăreasa a tuturor. Nu suntem o prioritate pentru nimeni”, a declarat Elvis Măceșanu, reprezentantul SPD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderii sindicatelor și-au exprimat indignarea față de atitudinea nedreaptă a Guvernului, care a hotărât înghețarea sporurilor și salariilor polițiștilor, dar și neindexarea pensiilor de serviciu pentru militari.

„Am așteptat cuminți, la rând, să primim acea majorare pe care trebuia să o luăm cu toții. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. În schimb, au primit bugetarii din clădirea din spatele meu (Prefectura Dolj – n.n.). Noi am preluat persoanele venite în țară de la graniță, i-am însoțit la casele lor și i-am controlat dacă respectă legea. Ne-am confruntat cu persoane confirmate ca fiind infectate cu COVID, în schimb, alții au beneficiat de sporuri. Nouă ne-au spus că nu mai au bani, uitând că legea ar trebui să fie aceeași pentru toți”, a precizat, la rândul său, Gabriel Gîrniță, liderul SIDEPOL Dolj.

Liderii sindicatelor, susținute de UST ,,Cartel Alfa” Filiala Dolj au purtat o discuție cu Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, ce i-a asigurat că va depune eforturile necesare, astfel încât Guvernul să ia în considerare nemulțumirile protestatarilor.

În timp ce protestele bugetarilor continuă în țară, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că începând cu luna ianuarie, polițiștii vor primi un nou spor.

Este vorba despre un spor pentru titlul de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și, respectiv, 7,5%. Potrivit ministrului Bode, aproximativ 76.000 de polițiști români vor beneficia de acest spor.

,,Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a subliniat Lucian Bode.

Politica