Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cazurile de Covid-19 cu tulpina britanică bagă zeci de cartiere din Madrid în carantină totală

Publicat

pe

Începând de astăzi, zone întregi din Madrid vor fi monitorizate cu dronele, pentru ca autorităţile să se asigure că restricţiile împotriva Covid sunt respectate. Decizia vine după ce în capitala Spaniei, unde trăiesc peste 160 de mii de români, a fost înregistrată o avalanșă de noi cazuri de Covid-19 cu tulpina britanică, iar spitalele sunt ocupate la maximum.

Primăria Madrid a mobilizat peste 200 de agenţi locali, care vor controla traficul pe străzi, iar dronele îi vor localiza pe şoferii care cred că pot să scape nevăzuţi din zonele carantinate. Acestea sunt echipate cu camere performante, pot să emită semnale luminoase şi transmit mesaje audio înregistrate, transmite Mediafax.

”Dronele ne vor fi de mare ajutor în aceste momente, în special pentru agenţii care vor face controale pe stradă, pentru că ne vor ajuta să controlăm zonele sanitare, dar şi maşinile care circulă prin acestea şi aşa se va şti daca acele autovehicule au voie să fie acolo”, a spus José Luis Martínez-Almeida, primarul Madridului.

De asemenea, sunt interzise vizitele la domiciliu, barurile şi restaurantele se închid la ora 21, iar localurile trebuie să menţină limita de 50 la sută. Madrilenii nu au voie sa se deplaseze în zonele carantinate decât pentru motive justificate.

”Cei din afară nu se pot duce în vizită în zonele sanitare, nici la restaurante, nici la spaţii culturale şi nici la mall-uri”, a mai spus primarul. Amenzile pentru încălcarea normelor sanitare pot ajunge la 600 de mii de euro şi până acum, doar în Madrid, au fost aplicate peste 57 de mii de sancţiuni.

Cu toate acestea, guvernul regiunii Madrid menţine afacerile deschise, dar impune limita de 4 persoane pentru grupuri şi interzice de astăzi deplasările după ora 22.

Continue Reading