sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment: Noile tulpini ale coronavirusului echivalează cu începerea unei noi pandemii

Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus „diabolic” reuşind să găsească soluții de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

„Mutațiile și noile variantele au schimbat complet jocul în ultimele trei săptămâni. Ele apar în mai multe moduri, au factori de transmisie mai mari și accelerează transmisia”, a declarat specialistul, potrivit Digi24.

În acest moment, noile mutații au fost confirmate la până la 1,5% dintre cazurile de COVID-19 din Franța, însă specialistul atrage atenția că numărul infectărilor ar putea să crească, mai ales al celor cu tulpina britanică. În acest context, Jean-François Delfraissy a dat exemplul a două orașe – Manaus, din Brazilia, și Cape Town, din Africa de Sud – acolo unde infectările au început să crească din nou, deși populația ajunsese la un nivel semnificativ de imunitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România, au fost confirmate până acum trei cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului, două dintre ele, fiind descoperite în București. Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că 9 din 10 persoane care au intrat în contact cu unul din pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus, au fost testate pozitiv. Pacientul depistat ca fiind infectat cu noua tulpină lucrează la Şcoala Gimnazială 28 din București. 

Politica