marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Veteranul jurnalist american Larry King a încetat din viață

Celebrul star al jurnalismului tv american, Larry King, a încetat din viață. King a devenit cunoscut și apreciat în lumea întreagă pentru mii de interviuri realizate cu lideri mondiali, politicieni și vedete ale divertismentului. A murit într-un spital din Los Angeles unde era internat după infectarea cu SARS-CoV-2.

Jurnalistul avea 87 de ani și o carieră de 63 de ani în mass media diverse: radio, televiziune, platforme digitale. A realizat interviuri și emisiuni cu mii de politicieni de prim rang și celebrități ale divertismentului. A fost urmărit de milioane de spectatori din lumea întreagă iar emisiunea de la CNN care l-a consacrat ca monstru sacru al televiziunilor de știri, Larry King Show, a fost difuzată timp de 15 ani.

Potrivit News.ro, prezentatorul de televiziune a suferit în 2019 un atac cerebral şi i-a fost făcută apoi o angioplastie. În 2017, el a dezvăluit că a primit tratament pentru cancer pulmonar. King a suferit un grav atac de cord în 1987, în urma căruia a fost operat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre experienţa sa cu boala de inimă a scris două cărţi: „Mr. King, You’re Having a Heart Attack: How a Heart Attack and Bypass Surgery Changed My Life” (1989) şi „Taking On Heart Disease: Famous Personalities Recall How They Triumphed over the Nation’s #1 Killer and How You Can, Too” (2004).

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul „Larry King Live” la CNN. Cel mai recent, a găzduit „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

Larry King a fost căsătorit de nu mai puțin de opt ori, cu șapte femei. Ultima a fost cântăreața Shawn Southwik, mai tânăra cu 26 de ani decât el. A avut cinci copii iar doi dintre ei au murit anul trecut.

Politica