vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două persoane, surprinse de o avalanşă în Bucegi

Două persoane au fost surprinse, sâmbătă, de o avalanşă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti. Este vorva de două femei care erau împreună, dar au fost despărțite de alunecarea de zăpadă și nu au mai știut una de cealaltă.

Ele au reușit să lanseze apeluri SOS, fiind alertat Salvamontul, dar cu cealaltă, în primă instanță, nu se putea lua legătura. 

„Avalanşa a prins două persoane, dintre care una cel puţin una a reuşit să se salveze, iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă. Informaţiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viaţă, dar să nu se poată vedea sau contacta”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O echipă de salvamontiști din Râșnov s-a deplasat la locul evenimentului și a ajuns întâi la una dintre femei, a cărei stare părea să fie bună.

Ulterior, salvamontiştii au ajuns și la cea de-a doua femeie, potrivit Digi24.

„Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România. O a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane. 

În zonă era avertizare de avalanșă de gradul 3 din 5.

Politica