marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Muncii anunţă că încep verificările tuturor oamenilor care primesc ajutoare sociale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că Ministerul pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale, al cărei scop este să identifice beneficiarii unor astfel de ajutoare, iar cei aflați în situații „cu adevărat vulnerabile” ar urma să fie sprijinite mai mult.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă”, a scris Raluca Turcan pe Facebook, miercuri seara.

Ministrul a discutat deja cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România despre modul de lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vor fi identificaţi, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici.

”Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, explică ministrul, potrivit adevarul.ro

În al doilea rând, vor fi găsite soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci.

Politica