vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacurile sinucigașe care au avut loc la Bagdad

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat, vineri dimineaţa, responsabilitatea pentru dublul atac sinucigaş care a avut loc în Bagdad.

32 de persoane și-au pierdut viața și alte peste 110 au fost rănite, în cel mai grav atac care a avut loc în capitala Irakului în ultimii trei ani.

SI a declarat pe canalul său de comunicaţii Telegram că „unul dintre cavalerii noştri ai martiriului” s-a dus pe o stradă comercială din Piaţa Tayaran din centrul Bagdadului şi, când lumea a început să se adune, şi-a activat centura cu explozivi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din primele declarații făcute de Ministrul de Interne, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolanv, pentru a strânge cât mai mulți oameni în jur. Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba.

Potrivit SI, cel de-al doilea „cavaler al martiriului” s-a aruncat în aer „când oamenii au început din nou să se adune după prima explozie”.

Un purtător de cuvânt al armatei irakiene a declarat că cei doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în timp ce erau urmăriţi de forţele de securitate.

Misiunea ONU din Irak a condamnat ferm atacul, calificându-l drept „un atac josnic” ce nu va reuşi să perturbe drumul Irakului spre stabilitate şi prosperitate.

Și Turcia a condamnat cu fermitate „acest atac terorist odios”, reiterându-şi susţinerea pentru „Irakul prieten şi vecin în lupta împotriva terorismului”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe turc.

SUA, Iordania şi Egiptul au condamnat de asemenea atacul şi au exprimat condoleanţe familiilor victimelor.

În decembrie 2017, Irakul şi-a proclamat victoria asupra SI, recucerind întreg teritoriul care s-a aflat în mâinile extremiştilor din 2014, scrie digi24.ro Cu toate acestea, membri ai grupării teroriste continuă să întreprindă astfel de atacuri pe teritoriul ţării sfâşiate de război.

Politica