joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii vor să se vaccineze, dar nu toți prind locuri în centrele din județ

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până la mijlocul acestei săptămâni 3.862 persoane, atât din etapa I – personal medico-sanitar, cat și din etapa a II-a – persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu afecțiuni cronice și personal din domenii de activitate esențiale.

Potrivit gazetavalceana.ro, centrele de vaccinare deschise în județul Vâlcea în acest moment, în număr de 6,  se dovedesc a fi insuficiente dacă raportăm la numărul mare de cetățeni care vor să se vaccineze. Problema este că platforma pusă la dispoziție de autorități pentru programări nu este funcțională, iar oamenii așteaptă ore-n șir la telefon pentru a fi preluați de un operator.

„Precizăm că, începând din data de 16.01.2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarata și etapa a II-a de vaccinare. Momentan sunt operaționale șase centre de vaccinare din județ: două centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier și sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi) și un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brancoveanu”). Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul DSP Vâlcea susține că se vor deschide și alte centre de vaccinare, dar atunci când vor fi primite indicații noi de la Ministerul Sănătății: „Oamenii se pot programa atunci când vor exista locuri libere. Deocamdată așteptăm indicații de la Ministerul Sănătății, însă vom deschide centre atunci când va fi necesar. Doze de vaccin aducem în acest moment doar pentru cele șase centre deschise”, a declarat directorul DSP Vâlcea, potrivit sursei citate.

Politica