sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marea Britanie, afectată de cel mai recent val al pandemiei. Autobuzele londoneze, transformate în ambulanțe

Serviciul Național de Sănătate din Londra se pregătește să transporte pacienții folosind două autobuze londoneze care au fost transformate în ambulanțe improvizate.

Majoritatea locurilor din autobuzele etajate au fost îndepărtate, astfel încât fiecare să poată transporta patru pacienți, în încercarea de a ameliora presiunea intensă asupra spitalelor și a serviciului de ambulanță din Londra. De asemenea, autobuzele au fost adaptate astfel încât echipamentele medicale vitale, inclusiv aparatele de oxigen, perfuziile și monitoarele, să poată fi utilizate pentru a menține pacienții stabili și pentru a le observa starea de sănătate pe tot parcursul drumului. Mai mult, Compania Go-Ahead, cea care a împrumutat cele două autobuze, oferă și patru șoferi pentru cele două vehicule.

În ambulanțele improvizate vor lucra medici și asistenți din cadrul Serviciului Național de Sănătate, precum și voluntari de la organizația caritabilă de prim ajutor St. John Ambulance, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primii pacienți urmează să fie transportați cu ambulanțele improvizate începând de zilele următoare. Aceștia vor fi cel mai probabil mutați de la spitalele londoneze la centrul ExCel pentru a primi ultimele îngrijiri înainte de a fi externați. Centrul ExCel s-a redeschis săptămâna trecută, însă, spre deosebire de primul val, acesta este acum utilizat pentru pacienții cu forme mai ușoare ale coronavirusului.

Cele două autobuze vor ajuta astfel serviciul de ambulanță din Londra care a fost supus unor presiuni serioase în urma numărului mare de apeluri de urgență, de când capitala se luptă din nou cu un alt val de cazuri de coronavirus.

Al treilea val al pandemiei de COVID-19 se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape 90.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa. 

Politica