miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia ar putea da în judecată compania Pfizer pentru întârzierea livrării dozelor de vaccin anti-covid

Șeful celulei de criză pentru pandemie din Italia, Domenico Arcuri, a anunțat că în următoarele zile vor fi demarate acţiuni în justiţie împotriva Pfizer, din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul anti-COVID, informează AFP, conform adevarul.ro.

„Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază”, a transmis Domenico Arcuri într-un comunicat.

„Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a precizat oficialul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pfizer şi asociatul său BioNTech au anunţat, vineri, că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat, declanşând nemulţumirea unor ţări europene, deja criticate pentru încetineala cu care se desfăşoară campania de vaccinare. A doua zi alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile din livrările vaccinului lor, în condiţiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei şi patru săptămâni”.

Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, este îngrijorată în special pentru administrarea celei de-a doua doze personalului sanitar, prima categorie vaccinată în această ţară care a imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.

Pfizer a informat Italia că „nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci şi că va exista o uşoară reduce a livrărilor”, a mai spus Arcuri.

Politica