marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Degetele COVID-19”, cel mai recent simptom asociat infectării cu noul virus

Medicii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu noul coronavirus, și anume, „degetele COVID”. Potrivit specialiștilor, acesta poate apărea și la degetele de la mâini, dar se manifestă cu precădere la degetele de la picioare.  Acestea devin roșii și umflate, după care se transformă în violet. De asemenea, poate fi afectat un singur deget, sau chiar toate degetele, scrie gandul.ro

”Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVID.Umflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog)”, scrie Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj.

Acest simptom vine după ce, recent, s-a descoperit un altul, tot la nivelul pielii: mulți dintre cei bolnavi de COVID-19 aveau pe picioare o serie de pete mici și roșii, care dispăreau singure după un anumit număr de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent s-au stabilit deja o serie de simptome care indică infectarea cu coronavirus. Printre acestea se numără: respirația dificilă, febra, tusea seacă și uscată, frisoane, dureri musculare, confuzie, ochii roșii, dureri de gât și de cap, oboseala, pierderea mirosului și a gustului.

De asemenea, s-a mai descoperit ca, înainte de apariția tusei și a febrei foarte mulți pacienți testați ulterior pozitiv s-au confruntat cu probleme digestive.

Politica