joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clauza de decontare RCA, obligatorie

Se vorbește în ultimul timp despre clauza de decontare directă a poliței RCA și despre faptul ca aceasta va deveni obligatorie. Acest lucru ar urma să re­ducă numărul nemulţumirilor, reclamaţiilor, petiţiilor din piaţă şi să contribuie la creşterea gradului de conştien­ti­zare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp va aduce şi o creştere a preţului poliţei RCA, conform mediafax.ro

Nicu Marcu, președintele ASF, a fost cel care a făcut anunțul privind implementarea clauzei de decontare ca fiind obligatorie. Acesta a explicat nevoia urgentă de a aproba mo­dificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Majoritatea organizațiilor din asigurări sunt de acord cu această schimbare legislativă, acestea menționând că inițiativa este una benefică pentru consu­matori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Această decontare directă încearcă să rezolve o problemă pe care o avem în prezent. Toată lumea este obligată prin lege să aibă asigurarea RCA şi toată lumea fuge după poliţa cea mai ieftină. Cel mai adesea astfel de poliţe se dovedesc neacoperitoare la plata daunelor suferite în urma accidentelor rutiere. Preţul mic nu este garaţia serviciului bun“, a spus Daniel Apostol, directorul de comunicare ASF, pentru ZF.

Alexandru Nica

Politica