joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest cu camioane la Londra. Pescarii scoțieni sunt nemulțumiți de birocrația post-Brexit

Zeci de camioane cu marfă au fost parcate în fața reședinței lui Boris Johnson în semn de protest. Cei mai supărați, pescarii scoțieni, amenință că vor descărca pește stricat la ușa premierului.

Acordul Brexit prevede ca pescarii europeni să renunţe la drepturile de pescuit în apele britanice. Boris Johnson se declară mulţumit, iar mai mulţi conservatori spun chiar că britanicii şi-au luat peştele înapoi. Totuşi, pescarii britanici nu au văzut decât jumătatea goală a paharului, scrie digi24.ro

Tone de peşte riscă să se altereze, pentru că nu mai sunt cumpărătorii europeni care să le preia. Pescarii scoţieni ameninţă că dacă guvernul nu rezolvă procedurile de export, tone de peşte alterat vor fi aruncate la uşa prim-ministrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camioanele pescarilor au fost parcate marți aproape de Downing Street, unde e reședința premierului britanic.

„Costurile de acum sunt incredibil de mari comparativ cu cele de dinainte. Patru săptămâni de transport înseamnă foarte mult şi zeci de mii de lire sterline pierdute în plus pe săptămână pentru acest transport. De unde vin banii? Nu pot veni de la noi, nu se poate”, spune Allan Miller, pescar.

Pentru Boris Johnson criza are însă legătură cu pandemia de COVID şi închiderea restaurantelor.

Industria pescuitului trebuia să fie unul dintre principalii beneficiari ai Brexitului, potrivit autorităților britanice.

Politica