miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii vâlceni pot beneficia de instruire gratuită în Rugby

Federația Română de Rugby va organiza în perioada următoare o serie de cursuri și instruiri dedicate profesorilor implicați în fenomenul rugbystic, fie prin Rugby Tag practicat în școli deja de aproape un deceniu, fie prin Rugby Touch sau Rugby 7’s.

Federația are în vedere fondarea unor asociații județene de rugby, iar județul Vâlcea ar urma să fie coordonat de către profesorul Cătălin Predescu.

„Se intenționează fondarea de asociații județene de rugby, prin reprezentanții județeni ai FRR, județul Vâlcea fiind coordonat de către prof. Cătălin Predescu. Menționăm faptul că toate cursurile și instruirile sunt gratuite și sunt dedicate tuturor profesorilor de educație fizică și sport care doresc să se alăture dezvoltării acestui sport în comunitatea în care își desfășoară activitatea profesională”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, departamentul Educație fizică și sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La aceste cursuri și instruiri pot participa, de asemenea, elevi cu vârsta de cel puțin 16 ani, precum și pasionați de rugby. De asemenea, Federația Română de Rugby vine în sprijinul elevilor care doresc să activeze în centrele de rugby din România, la nivel de liceu, putând fi cooptați în unitățile școlare cu profil vocațional rugby, asigurându-le cheltuielile de cazare, masă, școlarizare.

„F.R.R. își arată disponibilitatea pentru a asigura consiliere juridică pentru toți profesorii care doresc să fondeze cluburi sportive private sau doresc implementare de Rugby Tag, Rugby Touch si Rugby 7’s  în unitățile școlare în care își desfășoară activitatea, urmând ca în acest an, toți elevii care practică rugby non-contact (Rugby Tag, Rugby Touch), precum și profesorii implicați, să primească din partea F.R.R., o legitimație de jucător/profesor de rugby non-contact”, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

foto: Facebook/ Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea

Politica