joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Programările la vaccinare, sistate

Programările la vaccinarea împotriva coronavirus vor fi sistate temporar. Aceasta pentru că nu există suficiente doze de vaccin.

„Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, se arată într-un comunicat de presă al Comitetului de Vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Sars Cov-2, a avut astăzi o videoconferință cu prefecții din țară în care s-a discutat, între altele, despre prioritizare la vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta, după ce astăzi a fost s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, prin care Ministerul Sănătății s-a asigurat că prioritizează pentru vaccinare vârstnicii și persoanele vulnerabile.

„Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane vulnerabile și 25% pentru personalul din domenii esențiale”, după cum au prefizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Prefecților li s-a mai transmis că trebuie sa verifice atent a toate centrele de vaccinare avizate de CNCAV , astfel încât, din data de 8 februarie 2021 să poată fi activate la nivelul întregii țări încă 300 de centre de vaccinare.

Din 8 februarie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor didactice. Până la 20 ianuarie 2021, 120.112 profesori din toată țara și-au manifestat intenția de vaccinare.

În plus, prefecților li s-a transmis ca se sistează temporar programările prin aplicația RENV (Registrul Electronic Național al Vaccinărilor).

Stocurile existente la acest moment de vaccinuri Pfizer și Moderna urmează să asigure imunizarea celor aproximativ 1.400.000 de persoane programate în perioada 27.12.2020-20.01.2021 atât pentru prima doză de vaccin cât și pentru doza de rapel.

Gheorghiță a mai spus ca la sfârșitul lunii se asteapta autorizarea și pentru vaccinul AstraZeneca, iar vaccinarea va putea fi continuată.

Politica