sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cioban dat dispărut. Oile lui, găsite înecate în pârul Bârlui

Un cioban oltean este căutat în zona localităților Bobicești și Morunglav, după ce oile pe care le păzea au fost găsite înecate în pârul Bârlui.

Echipajele de intervenție l-au cautat pe bărbat atât în pârâu, întrucât ar fi putut să alunece și să cadă, cât și în zona dimprejur.

Cadavrele a aproape 70 de oi au fost scoase în această după-amiază din pârul înghețat. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Olt, nu se știe momentan dacă ciobanul a alunecat și a căzut în pârâu sau a fugit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Proprietarii oilor au anunțat că ciobanul nu s-a mai întors. Prin intermediul echipajelor de poliție, au fost făcute o serie de cercetări prin care au identificat oile, înghețate în albia pârâului. (…) Nu se știe dacă ciobanul este înecat sau a fugit. Nu se poate spune exact dacă s-a spart gheața și a căzut sau s-a speriat și a fugit”, a declarat Alim Băsășteanu, purtătorul de cuvânt ISU Olt.

Din cauza apei înghețate, misiunea scafandrilor și a polițiștilor s-a desfășurat cu dificultate. Căutările pe apă au fost pentru moment sistate.

“Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor și pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliție, în funcție cercetările desfășurate. Au fost evacuate, în total, din apă cadavrele a 70 de oi”, a precizat reprezentantul ISU Olt.

Politica