joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

25.000 de militari, mobilizați în capitala SUA, în ziua când Joe Biden devine președinte

Capitala SUA seamănă, în aceste zile, cu un teatru de operațiuni militare: numărul de militari desfășurați în Washington este, practic, de cinci ori mai mare decât cel al militarilor americani prezenți acum în teatrele din Afganistan, Irak și Siria la un loc, se arată într-o analiză The Drive.

Astfel, 25.000 de militari ai Gărzii Naționale sunt mobilizați în capitala americană, fără a mai pune la socoteală miile de agenți de securitate ai forțelor de ordine locale ori diverselor agenții federale. Numărul impresionant de militari are ca scop descurajarea repetării protestelor violente care au dus la asaltul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie, scrie Digi24.

FBI a avertizat că susținătorii lui Trump pun la cale „proteste armate” atât la Capitoliul SUA din Washington, cât și la toate celelalte capitolii din țară. Poliția Capitoliului a avertizat chiar asupra unui protest armat în care insurecționiștii ar urma să-i împuște pe congresmenii americani și să blocheze accesul în Casa Albă ori Curtea Supremă de Justiție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cetățenii au fost îndemnați să stea acasă și să nu participe la ceremonia inaugurării președintelui Joe Biden.

Numărul mare de militari și forțe de ordine, restricțiile impuse și măsuri de securitate luate au instituit astfel un veritabil „lockdown” în Washington.

De altfel, tot centrul capitalei este închis circulației, inclusiv stațiile de metrou.

Clădirea Capitoliului este înconjurată de un gard de 2 metri înălțime greu de escaladat iar zona este în permanență patrulată de militarii Gărzii Naționale, iar pe străzi circulă doar mașini guvernamentale, ale poliției ori vehicule militare.

De asemenea, marea esplanadă „National Mall” din DC a fost închisă. Au fost ridicate garduri, s-a montat inclusiv sârmă ghimpată, iar ferestrele și vitrinele clădirilor din zonă au fost baricadate.

foto: digi24.ro

Politica