Conecteaza-te cu noi

Actualitate

10 oameni ai străzii din Râmnicu Vâlcea, adăpostiți la Centrul Social de Urgenţă „Ioana”

Publicat

pe

Mai mulţi oameni ai străzii și-au căutat adăpost la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, după ce vremea a devenit din ce în ce mai rece.

La acest moment, 10 persoane, dintre care 9 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani, sunt găzduite de structura din cartierul „1 Mai”, beneficiind, pe lângă cazare, de trei mese în fiecare zi, de consultaţii medicale, psihologice şi de asistenţă în vederea identificării unor rude, găsirii unui loc de muncă sau întocmirii de documente.

„Pandemia de coronavirus a impus condiţionări suplimentare pentru beneficiarii CSU ”Ioana”, astfel că, odată admise în centru, persoanele fără adăpost intră în izolare pentru 14 zile şi li se face un test PCR pentru a preveni transmiterea Covid-19; ulterior, conform procedurilor stabilite pentru instituţiile sociale, cei găzduiţi aici sunt testaţi gratuit pentru identificarea coronavirusului de două ori pe săptămână”, se arată în comunicatul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Potrivit reprezentanților primăriei, în cursul anului 2020, 45 de persoane (venite din proprie iniţiativă, aduse de Poliţia municipiului ori de Poliţia Locală sau trimise de U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean) au beneficiat, pe diverse perioade de timp, de cazare în Centrul Social de Urgenţă „Ioana”, iar alte peste o sută au primit doar sprijin medical, psihologic, juridic sau socio-profesional pentru depăşirea unor momente dificile din viaţă.

Continue Reading