Conecteaza-te cu noi

Actualitate

SUA: Soții Biden, întâmpinați de șeful servitorilor Casei Albe

Publicat

pe

O tradiție de câteva sute de ani a fost făcută țăndări de către soții Trump. Mai exact,  în democrația americană, de fiecare dată când are loc un transfer de putere la Casa Albă, președintele care părăsește funcția îl întâmpină pe cel pe cale să preia mandatul pe scările celebrei fațade de nord, cu coloane și portic. După acest moment, cei doi președinți se îndreaptă împreună spre Capitoliu unde are loc ceremonia oficială de învestire.

De data aceasta, pe 20 ianuarie, în loc de Donald și Melania Trump, soții Biden vor fi întâmpinați la Casa Albă de către administratorul clădirii, care, în calitatea sa de șef al personalului gospodăriei, supervizează bucătarii, electricienii și instalatorii, majordomii sau cameristele.

Practic, Joe și Jill Biden vor fi întâmpinați de șeful personalului TESA (Tehnic, Economic, Socio-Administrativ) al Casei Albe, scrie Digi24 care citează CNN.

O altă dovadă de snobism dar și „infantilism” este decizia Melaniei Trump de a refuza întâlnirea cu viitoare Primă Doamnă a Americii, Jill Biden. Conform protocolului, soția președintelui care părăsește funcția obișnuiește să-i facă un tur de prezentare a Casei Albe soției președintelui nou instalat.

Mai mult, Donald Trump ezită chiar să lase o scrisoare pe pupitrul prezidențial din Biroul Oval, adresată lui Joe Biden, o altă tradiție împământenită la Casa Albă.

În după-amiaza învestirii lui Joe Biden în funcție, acesta va participa la o ceremonie oficială la cimitirul Arlington, alături de foștii șefi de stat Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama. În tot acest timp, lucrurile personale ale soților Biden vor fi mutate, despachetate și aranjate în încăperile Casei Albe.

De asemenea, cât timp Joe Biden va fi la Capitoliu și la ceremeonia de la Arlington, Casa Alba va trece printr-o curățenie generală: geamurile vor fi spălate, praful va fi șters de pe piesele de mobilier și candelabre, iar covoarele și mochetele vor fi și ele curățate.

„Această curățenie va începe imediat după ce Donald Trump și Melania Trump vor părăsi locuința”, a declarat pentru CNN un angajat al Casei Albe.

Continue Reading