Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. O singură localitate din Olt se mai află în scenariul galben

Publicat

pe

Nicolae Titulescu este singura localitate din județul Olt în care incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni este de peste 1,5 cazuri/mia de locuitori. În timp ce în aproximativ jumătate dintre localitățile oltene nu a mai fost înregistrat niciun caz pozitiv de SARS-CoV-2, comuna Nicolae Titulescu este singura care se mai află în scenariul galben, din cauza ratei de infectare de 1,70 cazuri la mia de locuitori, potrivit evenimentdeolt.ro.

În ceea ce privește restul localităților din județ, incidența cazurilor din ultimele 14 zile se situează sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. Totodată, conform ultimelor raportări ale autorităților, rata de transmitere a virusului Covid-19, înregistrată la nivelul județului, este de 0,63 cazuri/mia de locuitori.

„Constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile şi stabilirea măsurilor aplicabile, se realizează, în maximum 48 ore de la atingerea acestora, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării hotărârii CJSU şi se menţin chiar şi în situaţia în care incidenţa cumulată scade sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori sau 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, după caz”, transmit reprezentanții Prefecturii Olt.

De la începutul pandemiei, peste 10.000 de cazuri de SARS-CoV-2 au fost raportate în judeţul Olt, iar 230 de persoane au decedat din cauza infecției.

Andreea TIGOIANU

Continue Reading