joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEDO: Elveția, obligată să plătească daune unei cerșetoare din România

Elveţia a fost condamnată de CEDO să plătească daune morale unei femei din România, pentru că i-a aplicat o amendă prea mare pentru cerşetorie pe un drum public din Geneva.

„CEDO apreciază că sancţiunea aplicată reclamantei nu constituia o măsură proporţională nici în scopul luptei împotriva criminalităţii organizate, nici al celui ce vizează protecţia drepturilor trecătorilor, rezidenţilor şi proprietarilor de magazine”, explică instituţia judiciară a Consiliului Europei, cu sediul la Strasbourg, potrivit Agerpres.

Femeia de etnie romă, născută în 1992, ar fi analfabetă și a fost condamnată în ianuarie 2014 la 500 de franci elveţieni amendă pentru cerşetorie pe un drum public. Tânăra, care nu avea un loc de muncă şi nu primea ajutor social, a fost apoi plasată în detenţie provizorie pentru că nu a plătit amenda, mai scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit CEDO, Elveţia a încălcat articolul 8 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, articol ce protejează respectarea vieţii private şi familiale și trebuie să-i achite reclamantei 922 de euro daune morale, a decis Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Politica