joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii doljeni, eroi pe timp de weekend

72 de situații de urgență au ajuns în atenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, weekendul acesta. Totodată, echipajele ISU Dolj au intervenit pentru stingerea a șapte incendii, izbucnite pe raza județului. Din nefericire, unul dintre incendiile din weekend s-a soldat cu decesul unei persoane.

În cadrul acestuia, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a-l stinge. Focul a izbucnit la locuința unei persoane, din comuna Brabova, pe strada Agriculturii. În urma evenimentului, proprietara a suferit arsuri de gr. II-III pe aproximativ 80% din suprafața corporală, decedând.

,,În urma incendiului au ars mobilier, materiale textile, acoperișul locuinței confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 10 mp și o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemul de încălzire”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Oltenia” al județului Dolj. Celelalte incendii la care echipajele doljene au participat în weekend au fost în Craiova, Breasta, Dăbuleni și Calafat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, sâmbătă, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în municipiul Craiova, pe strada Odesa. În urma incendiului au ars aproximativ 15 kg lemne de foc, cauza probabilă fiind jarul căzut din sistemul de încălzire. Duminică dimineața, Garda Pompieri Bechet și Secția Pompieri au fost prezente la stingerea unui incendiu declanșat la locuința unei persoane, care s-a propagat și la locuința învecinată, din orașul Dăbuleni.

,,În urma incendiului au ars acoperișul locuinței confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aprox. 200 mp, două anexe gospodărești (magazie și pătul) și acoperișul unei case bătrânești confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aprox. 200 mp, un foișor din lemn pe o suprafață de aprox. 20 mp, mobilier bucătărie și aproximativ 5 mc lemn de foc, la vecinătăți au ars acoperișul unei anexe gospodărești (magazie) confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric (cablu electric neizolat corespunzător). Tot în prima parte a zilei de duminică, Detașamentul Pompieri Calafat au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din Calafat. În urma incendiului a ars funinginea depusă pe coșul de fum. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un coș de fum necurățat de funingine”, potrivit reprezentanților ISU Dolj. Seara, pompierii au intervenit în cadrul unui incendiu din Valea Lungului, din comuna Breasta, în urma căruia au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp, mobilier de bucătărie și materiale textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații închise. Tot pe seară, un alt incendiu a fost anunțat în orașul Dăbuleni. La intervenție a participat și S.V.S.U. Dăbuleni cu o autospecială, pentru a stinge focul care a tavanul unei încăperi pe o suprafață de aproximativ 8 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un coș de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

Ultimul incident raportat duminică a fost în Calafat, unde Detașamentul Pompieri Calafat a intervenit pentru stingerea unui incendiu declanșat la o ghenă de gunoi. Astfel, a ars aproximativ 50 kg reziduri menajere, cauza probabilă fiind un foc deschis în spații închise. În afara incendiilor, pompierii din Dolj au intervenit în 34 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, dar și în zeci de activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Andreea TIGOIANU

Politica