vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oamenii se pot înscrie pentru vaccinare, iar când un loc va fi disponibil ei vor fi notificați

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță faptul că sistemul de programare se va schimba. Astfel că oamenii se pot înscrie pentru vaccinare, iar când un loc va fi disponibil ei vor fi notificați.

„Nu sunt suficiente doze în acest moment. Pfizer a explicat că scăderea dozelor a fost dată de producție. Încercăm să extindem perioada cu 20 de zile pentru a da drumul la programări. Este o aplicație care se dezvoltă care permite unui număr mult mai mare de oameni să se înscrie. Să încercăm să stea în așteptare și să se aloce acel loc…Noi vom încerca să facem astfel încât omul să fie pus în așteptare și el să fie notificat când apare un loc. Luăm în calcul să fie eliminată validarea de la medicul de familie pentru cei cu boli cronice”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

El a explicat şi cum se poate prezenta la vaccinare o persoană care nu se poate înscrie pe platformă: „În situaţia în care avem o persoană cu afecţiuni cu boli cronice cu vârsta sub 65 de ani există la acest moment mai multe modalităţi de programare şi anume individual, direct prin platformă, prin intermediul unui aparţinător care poate să înscrie până la 9 persoane, prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din primărie. În toate aceste trei variante sistemul interoghează baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă nu suntem trecuţi în evidenţă cu o boală cronică, atunci trebuie să apelăm la medicul de familie pentru a ne valida ca fiind persoană cu boală cronică şi ulterior noi individual finalizăm programarea sau telefonic prin call center la numărul de telefon 0114144425 şi operatorii din call-center finalizează programarea chiar dacă nu suntem în evidenţă în baza de date a CNAS cu o boală cronică”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a anunţat că autorităţile analizează posibilitatea ca un asemenea bolnav să se poate înscrie singur în platformă, iar când merge la centrul de vaccinare să aibă asupra lui un document care să ateste afecţiunea de care suferă.  „De mâine vom analiza posibilitatea să scoatem şi acest filtru de la nivelul medicului de familie şi persoana respectivă să se poate programa şi ulterior la centrul de vaccinare să se prezinte cu un document medical care să ateste că într-adevăr are acea boală cronică. (…) Sunt o serie de disfuncţionalităţi sau mă rog noi am încercat să mergem pe ideea ca fiecare persoană să fie validată că are acea boală cronică prin interogarea bazei de date a CNAS, fie prin intermediul medicului de familie sau al medicului specialist”, a mai explicat Gheorghiţă.

Politica