joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu devastator la Bobicești

Un bărbat de 56 de ani din localitatea olteană Bobicești a ars de viu în propria locuință. Acesta se afla imobilizat la pat, fiind prea târziu pentru pompieri să-i mai salveze viața. Potrivit informațiilor transmise de pompieri, focul a fost provocat de un scurtcircuit electric, iar până la sosirea lor, cea mai mare parte din casă a fost deja mistuită de flăcări.

Incendiul a avut loc duminică seara și a fost anunțat de un vecin.

,,Echipaje de pompieri de la Garda Balș și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit, în comuna Bobicești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul, proprietarul casei, imobilizat la pat, a fost surprins în interiorul locuinței. La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore”, au precizat reprezentanții ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locuința, cu suprafața de aproximativ 60 de metri pătrați și bunurile din interior au ars în totalitate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

– Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

– La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Andreea TIGOIANU

Politica