joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conflict în PNL. Robert Sighiartău vrea ca Ludovic Orban să plece de la șefia PNL

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, luni, la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă “discreționar”.

„Din punctul meu de vedere, da (Ludovic Orban trebuie să plece – n.red). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD.

Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN de colegii noștri. În ultimul an, partidul a fost condus discreționar de președintele partidului. La momentul acela am spus că nu e cazul să deschidem subiectul, pentru că aveam alegeri și din motive tactice am tăcut.

Trebuie să discutăm în interiorul partidului și să alegem în cadrul congresului care va avea loc în iunie sau în toamnă o echipă care poate să ducă PNL pe primul loc”, a afirmat Sighiartău, pentru Digi24.

Și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres.

Într-un interviu pentru Aleph News, Rareș Bogdan a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă.

”În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a mai spus că Ludovic Orban a condus discreționar partidul, fără să se consulte cu ceilalți lideri PNL și a adăugat în interviurile Aleph News că nu a candidat la alegerile parlamentare pentru că nu a fost invitat pe liste.

Rareș Bogdan a relatat și scena de la negocierile cu cu USR PLUS și UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene și Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, deși partenerii de coaliție ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL. ”Partidul e pe un butoi de pulbere”, a spus Rareș Bogdan.

Liberalii ar urma să aibă în prima parte a anului 2021 un Congres în care va fi aleasă conducerea partidului, iar președintele PNL, Ludovic Orban, intenționează să candideze pentru un nou mandat.

Politica