sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aleksei Navalnîi, arestat la câteva minute după întoarcerea la Moscova

Aleksei Navalnîi, cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, a fost reținut duminică seară de poliție la câteva minute după întoarcerea la Moscova.  Disidentul a revenit acasă la cinci luni de la otrăvirea sa.Avionul cu care a venit Aleksei Navalnîi a plecat de la Berlin duminică după-amiază, dar după aproape trei ore de zbor, a aterizat pe un alt aeroport față de cel anunțat oficial. Vnukovo se umpluse între timp de oameni dornici să-l vadă. 

În ciuda amenințărilor primite de la Administrația Penitenciarelor,Aleksei Navalnîi a vrut să se întoarcă în Rusia. Autoritățile spuneau că politicianul va ajunge după gratii fiindcă nu ar fi respectat termenii eliberării condiționate și nu s-a prezentat la data stabilită pentru controlul judiciar. Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

El a fost însoțit pe drum de Iulia Navalnîi, soția lui, și a fost reținut pe aeroport de îndată ce a ajuns la controlul pașapoartelor, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reținerea lui Navalnîi a declanșat critici în Uniunea Europeană, iar președintele Consiliului European Charles Michel, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat: „Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă”, a scris Michel în reţeaua Twitter.

Și ministrul român de Externe au fost printre primii care au luat poziție: „Represiunea îndreptată împotriva opoziției doar pentru că este opoziție e nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe contul de Twitter.

Politica