Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministrul Muncii anunță controale drastice în primării

Publicat

pe

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu a mai avut loc în ultimii doi ani de zile.

Într-o postare pe Facebook, Turcan a spus că respectă munca funcționarilor din primării, dar Inspecția socială trebuie să se asigure că datele din cadrul acestor anchete sunt corecte.

„Am cerut colegilor din Agenţie, celor din Inspecţia Socială, reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor. Sunt doi ani de zile de când astfel de controale nu au mai avut loc. Am un deosebit respect pentru munca funcţionarilor din asistenţă socială a primăriilor, ştiu că uneori lipsa personalului le îngreunează situaţia, însă cred că Inspecţia Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte. De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur şi simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici”.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că a sesizat „o situaţie stranie” a beneficiarilor moştenitori care nu mai trăiesc în România.

„La nivel naţional – deci şi la Sibiu – ne confruntăm cu o situaţie stranie la evaluarea căreia încă lucrăm: aceea a beneficiarilor (în general beneficiari-moştenitori) care nu mai trăiesc în România. La Sibiu, pe una dintre prevederile legale, 80% dintre posibilii beneficiari se află în afara graniţelor ţării. Aceştia nu au domiciliul în România şi, uneori, nici cetăţenie. Sper că o analiză corectă bazată pe datoria morală a statului şi raportată la efortul bugetar să ne ajute ca la nivel guvernamental să conturăm o decizie cât mai curând”, a mai menţionat ministrul Raluca Turcan, potrivit gandul.ro

Totodată, Raluca Turcan a data sigurări că vor fi plătite alocaţiile majorate.

Continue Reading