joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii de familie, eliminați din procedura de înscriere pentru vaccinare a bolnavilor cronic

Medicii de familie nu vor mai fi implicați în procedura de înscriere pe platforma pentru vaccinare a bolnavilor cronic care nu se regăsesc în baza de date a CNAS ca având respectivele afecțiuni.

Potrivit STS, persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.

5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, oamenii sunt sfătuiți să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Mulți pacienți bolnavi cronic, categorie aflată în a doua etapă de vaccinare împotriva COVID, au reclamat că nu se pot programa pentru imunizare. Situația este cauzată fie de blocarea platformei, fie pentru că ei nu figurează, de fapt, în sistem ca fiind eligibili. În plus, nici medicii de familie, în unele cazuri, nu i-au putut ajuta pe acești pacienți cu înscrierea.

STS anunță că, în perioada 15 ianuarie ora 15:00 – 17 ianuarie ora 11.00, pe platforma informatică programare vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare.

S-au programat 115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale, transmite STS.

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

– individual direct în platformă – 104.655 de persoane
– prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale.

Politica