Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Grecia relaxează din restricții. Se redeschid bisericile și magazinele non-esențiale

Publicat

pe

Grecia începe din 18 ianuarie să relaxeze restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19, permiţând regiunilor cu rate mici de infectare să primească din nou clienţi.

”Avem siguranţa de a relaxa restricţiile”, a afirmat premierul Kyriakos Mitsotakis, care a mai spus că, fiecare lockdown costă economia Greciei peste 3 miliarde euro pe lună.

Astfel, începând din 25 ianuarie, bisericile vor fi autorizate să se redeschidă.

De asemenea, magazinele non-esenţiale se redeschid pentru prima dată după o pauză de peste două luni, în baza unor semnale care par să arate că presiunea ce apasă pe sistemul public de sănătate începe să scadă.

Grecia s-a descurcat mult mai bine pe durata pandemiei de coronavirus în comparaţie cu multe state europene, în pofida precarităţii sistemului ei de sănătate, grav afectat de o criză financiară care a durat mai mulţi ani, potrivit Agerpres.

Sâmbătă a început vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva Covid-19, după ce a imunizat mai întâi câteva zeci de mii de angajaţi din sectorul medical în prima fază a campaniei sale naţionale, informează Reuters.

Peste 75.000 de angajaţi din sectorul medical şi din azilurile pentru vârstnici au primit deja prima doză a vaccinului produs de alianţa Pfizer-BioNTech, după ce Grecia a demarat o campanie de vaccinare, luna trecută, alături de celelalte state din Uniunea Europeană.

„Abia aşteptam. Vaccinul va salva oameni”, a declarat Kassiani, o femeie în vârstă de 91 de ani, pentru televiziunea publică elenă, după ce a primit prima doză a acestui vaccin într-un spital din Atena.

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat vineri că Grecia îşi propune să vaccineze aproximativ 2 milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie. Grecia are o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

Autorităţile sanitare elene au raportat un total de 147.860 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi 5.421 de decese asociate acestei boli.

Continue Reading