vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Incidența cazurilor, în continuă scădere, la nivelul județului Olt

Rata de infectare cu Covid-19 pare să înregistreze un trend descendent în Olt, astfel că 42 de localități din județ nu au mai raportat niciun caz pozitiv, în ultimele două săptămâni. Potrivit ultimelor date oferite de DSP Olt, incidența cumulată a cazurilor de SARS-CoV-2 este de 0,68 cazuri/mia de locuitori.

Localitățile unde rata de infectare din ultimele 14 zile este 0 sunt: Băbiciu, Baldovinești, Bălteni, Bobicești, Călui, Cârlogani, Cezieni, Coteana, Crâmpoaia, Dăneasa, Dobroteasa, Dobrun, Făgețelu, Fălcoiu, Ghimpețeni, Gostavățu, Grădinari, Grădinile, Icoana, Milcov, Obârșia, Oboga, Osica de Jos, Pârșcoveni, Pleșoiu, Poboru, Radomirești, Sârbii-Măgura, Schitu, Stoicănești, Strejești, Studina, Tătulești, Topana, Traian, Tufeni, Vădastra, Vădăstrita, Verguleasa, Vișina Nouă, Vitomirești și Vlădila. În doar trei localităţi oltene, rata de infectare a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori: Givărăşti, Nicolae Titulescu şi Rotunda, scrie gazetanoua.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă declară constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, fiind responsabil cu stabilirea normelor aplicabile, ce se realizează, în maximum 48 ore de la atingerea acestora. De asemenea, măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării hotărârii C.J.S.U. şi se menţin chiar şi în situaţia în care incidenţa cumulată scade sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori sau 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, după caz. În funcție de bilanțul cazurilor, raportat într-o anumită perioadă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență dispune măsurile necesare fie în vedere relaxării restricțiilor, fie cu scopul de a le înăspri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea TIGOIANU

Politica