sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce muzică ar asculta Mozzart și Vivaldi?

Mozart sau Vivaldi sunt nume sonore despre care, în general, orice om, indiferent de cultura lui vastă sau nu, știe că au fost unii dintre cei mai mari compozitori muzicali ai lumii. Dacă ar fi trăit în zilele noastre, ce muzică ar fi ascultat, ce muzică ar fi compus, cum s-ar fi îmbrăcat, sunt întrebări la care oameni din domeniu nu s-au ferit să răspundă.

„Ce ar asculta Mozart? Sigur s-ar îmbrăca cât se poate de la modă şi ar fi cât se poate de modern. El era un tip foarte modern la vremea lui, era un tip cu un mare simţ al umorului. Cred că Vivaldi ar fi fost rocker daca ar fi trăit în zilele noastre, cred că asta ar fi ascultat. Ar avea sigur cele mai bune gadgeturi, ar fi la modă cu tot ce se întâmplă, sigur, sigur, sigur”, a spus Radu Mihalache, muzicolog, conform mediafax.ro

La vârsta de 20 de ani, Mozart cânta la toate instrumentele, lucru greu de găsit și în ziua de azi. Atât Mozart cât și Vivaldi, sunt îngropați în același cimitir din Viena. Ceea ce mai puțini știu e că Vivaldi suferea de astm, lucru care i-a pus multe piedici in creațiile muzicale, dar și faptul că Mozart a fost un bărbat foarte scund, având puțin peste 1 metru și jumătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru NICA

Politica