joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa

Compania Pfizer va reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat împreună cu BioNTech, în perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, au anunţat vineri compania şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), relatează Agerpres.

Reducerea livrărilor este determinată de limitarea producţiei de către Pfizer astfel încât compania să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a precizat FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene. Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a adăugat instituţia norvegiană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Norvegia, ţară care nu este membră a Uniunii Europene, are acces la vaccinurile obţinute de blocul comunitar prin intermediul Suediei, stat membru al UE, care achiziţionează mai multe doze decât are nevoie şi le vinde Norvegiei, notează Reuters.

Institutul norvegian a declarat că nu vor exista întârzieri în implementarea procesului de vaccinare a populaţiei ţării deoarece au fost constituite rezerve de vaccinuri de când Norvegia a început să primească livrările.

Numeroase ţări din UE susţin că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri împotriva COVID-19 şi se plâng de incertitudine cu privire la livrările viitoare, au declarat pentru Reuters oficiali UE.

Politica