sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Din Craiova, în Egipt

O nouă cursă charter va fi lansată de pe Aeroportul Internațional Craiova, având ca destinație Sharm El Sheikh, o stațiune cunoscută din Egipt. Cursa care va avea în jur de 140 de locuri și va fi găzduită de compania egpipteană Egipt Air, este programată undeva în luna aprilie.

Noua cursă a fost anunțată, vineri, într-o conferință de presă.
Sorin Manda, directorul general interimar al Aeroportului Internațional Craiova: „Este prima conferință de presă de când am fost numit Director General interimar al Aeroportului Internațional Craiova și este specială pentru că, după aproape un an de zile, Aeroportul Internațional Craiova, este în măsură, împreună cu partenerii noștri, să anunțe o nouă cursă, o nouă destinație, de vacanță de această dată”.
La conferința de presă a participat, printre alții și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. El a vorbit și despre investițiile făcute la Aeroport.

„Aeroportul Internațional Craiova, pentru tot ceea ce au însemnat strategiile de dezvoltare ale Consiliului Județean Dolj, a ocupat mereu un loc aparte. Dacă în 2015 erau aproximativ 100 de mii de pasageri, în 2019 s-a depășit numărul de 500 de mii de pasageri pe an. Un trend ascendent spre 2020, când ne așteptam să depăsim această cifră. A urmat pandemia, multe detinații nemaiputând fi acoperite. În continuare, pentru Consiliu Județean, aeroportul rămâne ca obiectiv. Dacă în trecut, printr-un proiect european am reușit să reabilităm pista și platforma de debarcare cu apriximativ 20 de milioane de Euro, acum sunt în derulare proiecte prin care se dorește extinderea capacității, cele două terminale, de plecări și sosiri, proiect de 6 milioane de euro, care este deja în execuție, dorind să extindem cu aproximativ 2200 de metri pătrați cele doua terminale. Deasemenea, este un proiect european de aproximativ 15 milioane de euro, pentru creșterea gradului de siguranță. Consiliul Județean a alocat fonduri și a și licitat pentru crearea unei parcări în imediata apropiere, aproximativ 500 de mii de euro. Contractul este semnat, urmează să înceapă execuția”, a menționat Cosmin Vasile.
Președintele Consiliului Județean Dolj a ținut să agauge câteva cuvinte și despre noua cursă charter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mă bucur că astazi are loc un eveniment care ne mai aduce zâmbetul pe buze, pentru că ne-a lipsit anul trecut, ne-au lipsit și destinațiile de vacanță, ne-au lipsit și destinațiile către diverse locuri frumoase din lume și faptul că inaugurăm o astfel de cursă, o cursă charter, ne face să credem că urmează o perioadă în care viața va fi trăita la normal, că vom face ceea ce ne plăcea să facem și vreau să-i felicit pe noii noștri parteneri”, a adăugat Cosmin Vasile.
Destinația către Sharm El Sheikh, este una exotică, stațiunea având, printre altele, unul dintre cele mai frumoase recifuri din lume și organizatorii își doresc să devină o cursă regulată.

Alexandru NICA

Politica