joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stadion nou la Șimian

Primăria Comunei Șimian are în proiect construirea unui stadion și a unui bazin de înot, cu sprijinul CNI

Locația noii arene nu va fi pe actualul amplasament, care va fi înlocuit de sediul primăriei și de un parc, ci la câțiva zeci de metri distanță de actuala baza sportivă. Echipa locală de fotbal Viitorul Șimian și-a propus promovarea, în Liga 3, în cel mai scurt timp, chiar dacă noul stadion nu va fi finalizat prea curând.
„În primă fază, stadionul se va face cu participațiunea Primăriei Șimian și a clubului de fotbal Viitorul Șimian. Va fi o locație nouă, aproape însă de actualul stadion, în locul căruia se va construi noua primărie. Pentru început, stadionul va avea o capacitate de 200 locuri, urmând ca apoi să devină o construcție amplă, care se va face cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții. Proiectul implică și un bazin de înot. Va dura o perioadă până vor fi finalizate lucrările, dar noi ne-am propus să promovăm încă de la vară în Liga 3. Sper să se poată găsi o variantă de începere a campionatului județean, care a fost cel mai afectat de această pandemie. Chiar dacă vor fi mai puține meciuri, fiindcă nu se mai poate juca tur/retur, trebuie să încheiem Liga 4 Mehedinți pe primul loc, ca să putem merge în iulie la meciurile de baraj pentru promovare. Deja am început să întărim lotul”, a declarat președintele echipei Viitorul Șimian, George Sărăcin.
Echipa sa a câștigat campionatul județean din Mehedinți în urmă cu 3 ani, dar la meciul de baraj pentru promovare a fost ridiculizată de timișenii de la CS Dumbrăvița, cu scorul general de 11-1! Anul trecut, județul Mehedinți n-a avut reprezentantă la turneele de baraj, deoarece echipa clasată pe primul loc în momentul întreruperii campionatului din cauza izbucnirii epidemiei COVID-19, Recolta Dănceu, nu deținea Certificat de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, în timp ce ocupanta locului secund CS Strehaia n-a dorit să participe, din cauza costurilor ridicate cu efectuarea testelor RT-PCR. Viitorul Șimian se afla pe locul 5 în acel moment, la 9 puncte de lider.
Județul Mehedinți este singurul din țară fără echipă în ligile naționale.

Politica