vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procuror craiovean, la judecată pentru abuz în serviciu

Procurorul Adrian Flavius Cristea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost trimis în judecată de colegii săi de la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Potrivit Parchetului General, procurorul craiovean este acuzat de:

  • abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal în cond. art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;
  • sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, prev. de art. 259 alin. 1 și 2 Cod penal.
    Anchetatorii arată că „inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor. Totodată, inculpatul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces verbal de percheziție domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor”.

Politica