sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Spor COVID pentru angajații Prefecturii

36 de salariați din cadrul Prefecturii din Olt sunt beneficiarii unui spor lunar de 30% din salariu, care ar fi trebuit să corespundă activităților desfășurate pentru prevenirea pandemiei de SARS-CoV-2. Decizia a fost luată în baza Ordonanței de Urgență Nr. 131 din august 2020, când fostul premier Ludovic Orban a decis ca angajații prefecturilor care deservesc activități cu risc de infectare cu Covid-19. În cele din urmă, sporul a fost acordat tuturor lucrătorilor din instituție, de la femei de serviciu până la șoferi, scrie realitateaoltului.ro.

Excepție la regula aplicată celor mai multe dintre prefecturile din țară nu a făcut nici județul Olt. Așa cum a fost prevăzut, singurii care nu primesc acest spor sunt prefecții și subprefecții. Totodată, la nivelul județului Dolj, 40 de angajați ai Prefecturii încasează acest spor, iar în cadrul Prefecturii Gorj, 44.

De amintit că, în comparație cu angajații din prefectură, cei care lucrează în direcțiile de sănătate publică sau chiar în spitalele unde sunt tratați pacienții confirmați cu Covid-19, nu beneficiază de acest spor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul direcțiilor de sănătate publică, beneficiul salarial este acordat doar celor care își desfășoară activitatea pe teren. Sporurile vor fi acordate până la încetarea stării de alertă, așa cum este prevăzut în actul normativ.

Prim-ministrul Florin Cîțu a evitat un răspuns concret, atunci când a trebuit să dea o explicație argumentată referitoare la acordarea sporurilor în prefecturi. „Toate actele legislative care au fost aprobate și anul trecut, și care sunt în vigoare, vor fi analizate prin perspectiva spațiului bugetar de anul acesta. Veți vedea la buget care vor fi analizele”, este mesajul transmis de prim-ministru.

Andreea TIGOIANU

Politica