miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marile companii ale lumii pun bazele ”pașapoartelor de vaccinare”!

Toate companiile majore, organizațiile de sănătate și organizațiile nonprofit au anunțat joi dimineață că lucrează împreună pentru a crea un ”pașaport digital de vaccinare” pentru cine s-a imunizat anti-COVID. Acestea anticipează că oamenii vor fi nevoiți să facă dovada că s-au vaccinat, astfel că documentul le va fi util pentru a călători cu avionul, a merge la muncă, la supermarket sau chiar la concerte, scrie Business Insider, potrivit libertatea.ro.

Coaliția organizațiilor, sub denumirea ”Vaccination Credential Initiative (VIC)”, îi include printre alții și pe giganții tehnologici Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo și împreună elaborează standarde tehnice pentru a verifica pe oricine s-a vaccinat anti-COVID. De asemenea, tehnologia ar putea ajuta și la idendificarea persoanelor care pretind în mod fals că sunt imune la virusul mortal. Persoanele care nu au un smartphone pentru pașaportul digital ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a fi verificați dacă au fost vaccinați, mai anunță VIC.

„Scopul inițiativei de acreditare a vaccinării este de a împuternici persoanele cu acces digital la dosarele lor de vaccinare, astfel încât să poată utiliza instrumente precum CommonPass pentru a reveni în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”, a spus Paul Meyer, CEO al The Commons Project Foundation, o organizație non-profit din Geneva care este membru al VIC. Mai mult, coaliția susține că, pentru o perioadă de timp, majoritatea dintre noi vor trebui să demonstreze fie testarea negativă a COVID-19, fie vaccinarea anti-COVID, iar asta va ajunge să fie o rutină normală a vieții noastre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Asta se va întâmpla, fie că urci într-un avion și mergi într-o altă țară, fie că mergi la muncă, la școală, la magazin alimentar, la concerte live sau evenimente sportive”, a spus dr. Brad Perkins, ofițer medical șef la Commons Project Foundation.

Politica