vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai puțin de jumătate dintre profesorii din învățământul preuniversitar doresc să se vaccineze

Mai puțin de jumătate dintre profesorii din învățământul preuniversitar doresc să se vaccineze, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu. Acesta a explicat că procentul celor care vor să se vaccineze în preuniversitar este de aproape 50%, în timp ce în sistemul universitar a trecut de 60%.

“Așa cum am spus o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare cu răspuns final pe data de 15 ianuarie după-amiază. Înainte să vin la dumneavoastră dimensiune am urmărit situația curentă. Aproape 50 la sută din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape. Și deja sistemul universitar din România ajuns la 60 la sută expresii cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja, deci evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că s-au vaccinat deja”, a spus Cîmpeanu potrivit edupedu.ro

Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu vine după ce marți datele prezentate de acesta într-o intervenție la Libertatea arătau faptul că “avem multe unități de învățământ preuniversitar care s-au situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%, deci doi din trei angajați ai sistemului de învățământ doresc să fie vaccinați. Avem și situații în care rata de vaccinare este mai scăzută.” Ministru la precizat că acestea sunt datele parțiale și că cele finale vor fi comunicate vineri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Termenul dat de școli profesorilor pentru completarea disponibilității de vaccinare este 14 ianuarie, iar ministerul le va primi de la inspectorate pe 15 ianuarie, ora 16. Edupedu.ro a scris despre acest demers de sondare a opiniei profesorilor, încă de la începutul anului, despre faptul că demersul a fost unul pur birocratic, fără nicio informație oferită, fără niciun specialist care să răspundă la întrebările cadrelor didactice.

Politica